Nederland Luistert – Laat je ondanks jezelf verrassen.

Nederland Luistert is een platform die je uitnodigt om naar een breder geluid te luisteren over actuele onderwerpen die ons allemaal aangaan. Die je bewust wil maken dat er in elk gesprek tussen mensen iets nieuws te leren valt. Die je nieuwsgierigheid wil prikkelen. Durf jij het aan? Luisteren en je mening en perspectief laten uitdagen?

Zoals Corine Jansen en Irene Göttgens (de oprichters van Nederland Luistert) het verwoorden: “Wij geloven dat onze maatschappij er mooier én beter van wordt als we ervoor kiezen om open te staan voor elkaar, voor andere invalshoeken. En die proberen te begrijpen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan! In de online wereld van vandaag is een mening snel gedeeld, maar nog niet per se begrepen. Terwijl vanuit nieuwsgierigheid er nog zoveel te ontdekken valt. Laat je verrassen.

Met de hashtag #NLLuistert nodigt ‘Nederland Luistert’ je op nationale en internationale themadagen uit om stil te staan bij verschillende gezichtspunten. Meningen die anders of (soms in de verte) hetzelfde zijn, maar die altijd iets met je doen. Dat doen we door op allerlei andere manieren te verwonderen en te inspireren met verhalen om naar te luisteren. Zodat je je mening kunt aanscherpen of bijstellen – maar in ieder geval weet wat mensen beweegt.

Nederland Luistert is een zusterorganisatie van het Listen First Project.