Training

Tijdens de tweedaagse training laten wij u graag in een kleine groep en veilige omgeving ontdekken wat luisteren voor uw (werkzame) leven betekent. Of u nu in de zorg werkt, onderwijs of bedrijfsleven: Iedereen kan beter leren luisteren.

Voor wie is deze training? 
De training is bedoeld voor mensen bij wie een goede communicatie, verbinding en empathie essentiële onderdelen van hun werk zijn. Kortom werkt u met mensen? Dan is deze training voor u.

De winst van luisteren 
Luisteren op een manier dat de ander zich gehoord voelt is niet alleen een kwestie van vaardigheden maar vooral van houding, een ‘manier van zijn’. Wanneer je luistert, selecteren je filters de informatie; je vormt je een beeld en ervaart en beleeft iets bij wat je hoort. Het vereist een grote mate van zelfkennis om dit (natuurlijke) proces niet in de weg te laten staan van werkelijk en diepgaand luisteren naar je gesprekspartner of naar een groep anderen.
Hoe maak je jezelf werkelijk beschikbaar voor het verhaal van de ander? Hoe hou je oor en oog voor het gegeven dat er niet één waarheid is en dat er meer verhalen mogelijk zijn?
Ga de confrontatie met jezelf niet uit de weg en ervaar wat onbevangen luisteren voor jou (en daardoor ook voor de ander) kan betekenen.

De stappen waarmee je je luisteren verder kunt verbeteren, zijn redelijk eenvoudig. Dat wil niet zeggen dat het altijd gemakkelijk is. De uitdaging blijft jezelf steeds een stap verder brengen. We gaan met elkaar ontdekken wat helpt en wat je soms belemmert om te luisteren: we krijgen samen zicht op wat er nodig is om verder te leren.

Wij beloven dat u in de tweedaagse training de kracht van luisteren in diepe essentie ervaart, ondersteund door theorie en praktijk! Als u de grondregels en de luistertips die wij u geven goed bestudeert en vooral toepast, beloven wij u dat u meer verbinding zult ervaren met de mensen om u heen. Het zal uw (werkzame) leven verrijken.

Na afloop van deze training:

 • heeft u ervaren u hoe u een verschil maakt in het contact met uw doelgroep
 • weet u hoe het proces van luisteren verloopt
 • kent u de kracht van stilte
 • bent u bekend met uw eigen filters die u kunnen belemmeren in het luisteren en kunnen helpen in het luisteren
 • weet u hoe u kunt schakelen tussen de verschillende luisterstijlen en welke stijl uw voorkeur heeft
 • ervaart u hoe u met uw energie kunt omgaan tijdens het luisteren
 • heeft u ervaren wat de kracht van luisteren is voor u en voor uw omgeving
 • heeft u meer vaardigheden, die u situatie-specifiek kunt inzetten door het oefenen met Master of Actionlearning  Loes Wouterson

Om u persoonlijk verder te helpen met luisteren, bieden wij na afloop van de training een persoonlijk ‘coachingsgesprek’ aan van een uur in Breda. In dit gesprek worden de resultaten van de training besproken en worden tips en handreikingen geboden die specifiek voor u geschikt zijn.

Deze training kan ook als in-company training worden gegeven.

Lokatie 
De training vindt plaats bij http://www.deruimtebreda.nl/ Het individuele gesprek vindt plaats in Breda.

DeRuimte_16-filteredData 
De eerst volgende training vindt plaats op 23 en 31 mei. De training wordt maar een keer per jaar gegeven. De training is VOL!!

Investering 

De investering in deze training bedraagt 1495 euro* voor organisaties en 1095 euro* voor particulieren en zzp’ers. Bij dit bedrag is, naast de training, het individuele gesprek, koffie, thee, water, documentatie, schriftje en een lunchbuffet inbegrepen.

* exclusief 21% BTW

 

8 thoughts on “Training

   1. Ik heb de training afgelopen maand gevolgd. Zeer intensief en leerzaam. Dus mocht je de volgende keer de kans krijgen, dan zou ik die zeker nemen.

    Groeten Hanneke

 1. Bij toeval ben ik op deze site terecht gekomen. Deze training is precies wat ik zocht, zonder dat ik het vooraf zo benoemd had. Ben heel benieuwd naar de volgende data.

  Groeten Anne-Marie

 2. De laatste tijd houdt het onderwerp ‘luisteren’ me steeds meer bezig. Na lezing van het artikel in vakblad Communicatie en door bijeenkomsten van DNCP en InvoorZorg ben ik toch maar eens op je site gaan kijken. Ik wil graag horen wanneer er weer een training start. Zou het ook fantastisch vinden om hier op het werk mee aan de slag te gaan.

  Vriendelijke groet,
  Nienke

  1. Dag Mariet, Op dit moment nog niet, maar we kregen momenteel wel meerdere aanvragen, dus ik verwacht dat het wel gaat gebeuren voor de zomer. We trainen wanneer we minimaal vier en maximaal acht mensen mensen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *