Wat kan ik voor u doen?

Er wordt steeds vaker geschreven over de betekenis van luisteren. Tijdens mijn studie leerde ik het alom bekende communicatieschema van zenden en ontvangen.  Het leek dat goed luisteren vooral ontvangen is.

Maar een goede luisteraar geeft vooral. Waarom? Omdat hij/zij de keuze heeft gemaakt zich beschikbaar te maken om de ander proberen te begrijpen.

Ik vraag vaak aan mensen: ‘Wanneer is er voor het laatst naar jou geluisterd en wat deed die persoon dat jij je gehoord voelde?’ Stel die vraag eens aan jezelf en ervaar wat Luisteren voor jou kan doen.

Met groot plezier en passie laat ik u de relatie tussen geëngageerd luisteren, vertrouwen, innovatie, inzicht, motivatie en resultaten ervaren tijdens inspiratiesessies, trainingen, workshops, spreekbeurten en brainstormbijeenkomsten.

Geschenk

Ik geloof
dat ik geen groter geschenk kan ontvangen
dan door de ander
te worden gezien
te worden gehoord
te worden begrepen en aangeraakt.
Het grootste geschenk
dat ik kan geven is
de ander te zien
te horen, te begrijpen, aan te raken.
Wanneer dat gebeurt
voel ik
dat er contact is gelegd

Uit: Menselijke contacten – Virginia Satir

 

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Ik hoor het graag.

E: Corine Jansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *