Wie ben ik?

Mijn naam is Corine Jansen (1968). Ruim 26 jaar geleden actief geworden in het communicatievak met jarenlange managementervaring.

In september 2009 ben ik met mijn werkzaamheden als Chief Listening Officer begonnen bij het REshape & Innovation Center van het Radboudumc. Sinds eind 2014 werk ik als zelfstandige.

In 2012 ben ik actief lid geworden van The International Listening Association (ILA) en ben de eerste, en tot nu toe enige,:-) Nederlander die het Certified Listening Professional (CLP™) programma volbracht. Begin 2014 studeerde ik af op het onderwerp: ‘Listening to narratives of people who live with medical illness’.  8 juni 2017 in Omaha (VS) werd ik benoemd als lid van het bestuur van de ILA als ‘Member at Large Global’ en mocht ik tevens The Business Person of the Year Award 2017 in ontvangst nemen.

Eind december 2016 heb ik samen met Irene Göttgens het Narrative Healthcare Network opgericht. Het Narrative Healthcare Network (NHN) is een netwerk dat de toepassing van de narratieve praktijk in de gezondheidszorg bestudeert en verder ontwikkelt. Werken met narratieve vaardigheden in de zorg betekent zorg verlenen met kritische aandacht voor de verhalen van mensen waarbij creativiteit en reflectie een belangrijke rol spelen. Het NHN gelooft in gezondheidszorg die de rol van patiënten, hun naasten, de zorgprofessionals en alle andere betrokkenen in de zorg erkent, omdat wij gezamenlijk betekenis geven aan mensgerichte gezondheidszorg.

Naast luisteren naar verhalen van mensen ben ik erg geïnteresseerd in Filosofie. Filosofie is geen abstracte wetenschap. De kracht van denkers zit juist in concrete en herkenbare voorbeelden die je elke dag kunt toepassen. Het is toch juist de alledaagsheid waar de grote veranderingen plaatsvinden. Juist in deze tijd van onrust is het belangrijk dat we onze heersende opvattingen niet gaan zien als de enige juiste.

In 2013 startte ik als mede-initiatiefnemer het Gouden oor Award voor de Zorg. De Gouden Oor Award voor de Zorg is een prijs voor het effectief luisteren naar mensen die zorg gebruiken. Want wie zorg nodig heeft, wil niet alleen ‘geholpen worden’, maar ook gehoord worden.  Met liefde ben ik lid van de Raad van Advies van de Stichting IKONE en bestuurslid van de Stichting Waardevolle Mantelzorg.

Namens Radboud REshape for Innovation Center, Skipr en The International Listening Association was ik initiatiefnemer en mede-organisator van de European Listening and Healthcare Conference in Nijmegen (Oktober 2014).

Op deze site deel ik graag wat mij zoal bezighoudt, wat ik hoor en zie, wat ik zeg, doe en voel. Dus plaats en schrijf ik berichten die ik interessant vind, die passen bij mijn leef-, werk- en denkwijze.

Corine in 13 woorden:

Luisteren, Gezondheidszorg, Filosofie, Analytisch, Verbinden, Humanist, Dialoog, Verwonderen, Verhalen, Inspireren, Motiveren, Leren, Spreken.

 

 

4 thoughts on “Wie ben ik?

  1. Hi Corine, dit is een site die met stip in mijn top 10 van favorieten binnenkomt. Veel succes met het initiatief. Als je hulp of inspiratie nodig hebt? Laat maar weten! SUCCES

  2. Ha lieve Corine, wat een prachtige invulling heb je kunnen geven aan je talent en je warme persoonlijkheid. Deze elementen vielen ook al op tijdens de mediationopleiding die we jaren geleden samen hebben gevolgd. Super om mee te mogen lezen! X

  3. Hi Corine, na Jordanian Connect- met jou weet je maar nooit- op deze site terecht gekomen. Knap dat je dit zo oppakt en ik denk de eerste communicator die van luisteren haar beroep maakt. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *