Wie ben ik?

Mijn naam is Corine Jansen (1968). Ruim 27 jaar geleden actief geworden in het communicatievak met jarenlange managementervaring.

In september 2009 ben ik met mijn werkzaamheden als Chief Listening Officer begonnen bij het REshape Center for Healthcare Innovation  van het Radboudumc. Sinds eind 2014 werk ik volledig als zelfstandige.

Luisteren

In 2012 ben ik actief lid geworden van The International Listening Association (ILA) en ben de eerste, en tot nu toe enige, Nederlander die het Certified Listening Professional (CLP™) programma volbracht. Begin 2014 studeerde ik af op het onderwerp: ‘Listening to narratives of people who live with medical illness’.  8 juni 2017 in Omaha (VS) werd ik benoemd als lid van het bestuur van de ILA als ‘Member at Large Global’ en mocht ik tevens The Business Person of the Year Award 2017 in ontvangst nemen.

Menswetenschappen

Eind december 2016 heb ik samen met Irene Göttgens het Narrative Healthcare Network opgericht.

“Gezondheidszorg zowel een kunst is als een wetenschap. “In een razendsnel tempo maken we in deze tijd kennis met nieuwe mogelijkheden en technologie die de gezondheidszorg beter en betaalbaarder kunnen maken. Maar waar we vaak denken dat de drijvende kracht achter innovatie de ingenieurs en de techies zijn, schijnen wij het licht op de menswetenschappers als de drijvende kracht achter innovaties in de gezondheidszorg.

De menswetenschappers met achtergronden in o.a. de filosofie, geschiedenis, kunst en literatuur verdiepen zich in de menselijke ervaring. Het zijn vaak degene die sensitief zijn voor levensvraagstukken en op zoek zijn naar een nieuwe benaderingen en perspectieven. Het zijn degene die context aan de codes geven en ethiek aan algoritmes.”

Filosofie

Naast luisteren naar verhalen van mensen ben ik erg geïnteresseerd in Filosofie. Filosofie is geen abstracte wetenschap. De kracht van denkers zit juist in concrete en herkenbare voorbeelden die je elke dag kunt toepassen. Het is toch juist de alledaagsheid waar de grote veranderingen plaatsvinden. Juist in deze tijd van onrust is het belangrijk dat we onze heersende opvattingen niet gaan zien als de enige juiste.

Corine in 13 woorden

Luisteren, Gezondheidszorg, Filosofie, Analytisch, Verbinden, Humanist, Dialoog, Verwonderen, Verhalen, Inspireren, Motiveren, Leren, Spreken.

 

Op deze site deel ik graag wat mij zoal bezighoudt, wat ik hoor en zie, wat ik zeg, doe en voel. Dus plaats en schrijf ik berichten die ik interessant vind, die passen bij mijn leef-, werk- en denkwijze.

 

 

 

4 thoughts on “Wie ben ik?

  1. Hi Corine, dit is een site die met stip in mijn top 10 van favorieten binnenkomt. Veel succes met het initiatief. Als je hulp of inspiratie nodig hebt? Laat maar weten! SUCCES

  2. Ha lieve Corine, wat een prachtige invulling heb je kunnen geven aan je talent en je warme persoonlijkheid. Deze elementen vielen ook al op tijdens de mediationopleiding die we jaren geleden samen hebben gevolgd. Super om mee te mogen lezen! X

  3. Hi Corine, na Jordanian Connect- met jou weet je maar nooit- op deze site terecht gekomen. Knap dat je dit zo oppakt en ik denk de eerste communicator die van luisteren haar beroep maakt. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *