Wie ben ik?

Mijn naam is Corine Jansen (1968). Ruim 28 jaar geleden gestart in het communicatievak met jarenlange managementervaring.

In september 2009 ben ik met mijn werkzaamheden als Chief Listening Officer begonnen bij het REshape Center for Healthcare Innovation  van het Radboudumc. Sinds eind 2014 werk ik volledig als zelfstandige.

Luisteren

In 2012 ben ik actief lid geworden van The International Listening Association (ILA) en ben de eerste, en tot nu toe enige, Nederlander die het Certified Listening Professional (CLP™) programma volbracht. Begin 2014 studeerde ik af op het onderwerp: ‘Listening to narratives of people who live with medical illness’.  Ik was een jaar lid van het bestuur van de ILA als ‘Member at Large Global’ en ik heb The Business Person of the Year Award 2017 in ontvangst mogen nemen. Lezingen mag ik graag geven in binnen- en buitenland. 

Nederland Luistert

Juli 2018 is Nederland Luistert ontstaan. Een platform die mensen uitnodigt om naar een breder geluid te luisteren over actuele onderwerpen die ons allemaal aangaan. Die mensen bewust wil maken dat er in elk gesprek tussen mensen iets nieuws te leren valt. Die je nieuwsgierigheid wil prikkelen. Wat ons verbindt versterkt ons, en wat ons verdeelt verrijkt ons, als Nederland en als mens.

Met de hashtag #NLLuistert nodigt ‘Nederland Luistert’ je uit om vaker te kiezen om naar verschillende gezichtspunten te luisteren. Naar meningen die anders of (soms in de verte) hetzelfde zijn, maar die altijd iets met je doen. 

Filosofie

Naast luisteren naar verhalen van mensen ben ik erg geïnteresseerd in Filosofie. Filosofie is geen abstracte wetenschap. De kracht van denkers zit juist in concrete en herkenbare voorbeelden die je elke dag kunt toepassen. Het is toch juist de alledaagsheid waar de grote veranderingen plaatsvinden. Juist in deze tijd van onrust is het belangrijk dat we onze heersende opvattingen niet gaan zien als de enige juiste.

Corine in 14 woorden

Luisteren, Gezondheidszorg, Filosofie, Analytisch, Verbinden, Humanist, Dialoog, Verwonderen, Verhalen, Inspireren, Motiveren, Leren, Spreken, Lezen.

Op deze site deel ik graag wat mij zoal bezighoudt, wat ik hoor en zie, wat ik zeg, doe en voel. Dus plaats en schrijf ik berichten die ik interessant vind, die passen bij mijn leef-, werk- en denkwijze.

4 Comments

  • Tjebbe Will

    Hi Corine, dit is een site die met stip in mijn top 10 van favorieten binnenkomt. Veel succes met het initiatief. Als je hulp of inspiratie nodig hebt? Laat maar weten! SUCCES

  • Yvonne

    Ha lieve Corine, wat een prachtige invulling heb je kunnen geven aan je talent en je warme persoonlijkheid. Deze elementen vielen ook al op tijdens de mediationopleiding die we jaren geleden samen hebben gevolgd. Super om mee te mogen lezen! X

  • Cees

    Hi Corine, na Jordanian Connect- met jou weet je maar nooit- op deze site terecht gekomen. Knap dat je dit zo oppakt en ik denk de eerste communicator die van luisteren haar beroep maakt. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.