Verbonden.. en toch zo verdeeld

Nooit eerder was de wereld zo verbonden. En toch lijken we steeds meer verdeeld: door identiteit, ideologie, angst en degenen die proberen ons tegen elkaar te laten vechten.

Het is niet langer genoeg om te spreken met degenen die het al met ons eens zijn; als we echte verandering willen, moeten we spreken met degenen die het niet met ons eens zijn.

16 november is de Internationale Dag voor Tolerantie. Daarom start er vandaag een wereldwijde driedaagse: ‘Together we Speak’ waarbij we mensen uitnodigen om in gesprek te gaan, over scheidslijnen heen, om samen verbinding en begrip op te bouwen. Om moedig te luisteren!

Nodig buren uit voor een gesprek, vrienden, kijk samen naar een film (bijvoorbeeld www.opendeurenfilms.nl) , luister naar muziek en voer een gesprek over onderwerpen die van belang zijn. Doe mee, elk initiatief klein of groot, helpt om onze wereld een stukje mooier te maken.

#nlluistert #listenfirst #togetherwespeak