DE KUNST VAN SOCIALE INNOVATIE IN DE GEZONDHEIDSZORG

Gezondheidszorg is zowel een kunst als een wetenschap. In een razendsnel tempo maken we in deze tijd kennis met nieuwe mogelijkheden en technologie die de gezondheidszorg beter en betaalbaarder kunnen maken. Maar waar we vaak denken dat de drijvende kracht achter innovatie de techies zijn, schijnen wij het licht op de menswetenschappers als de drijvende kracht achter innovaties in de gezondheidszorg.

De menswetenschappers met achtergronden in o.a. de filosofie, geschiedenis, kunst en literatuur verdiepen zich in de menselijke ervaring. Het zijn vaak degene die sensitief zijn voor levensvraagstukken en op zoek zijn naar een nieuwe benaderingen en perspectieven. Het zijn degene die context aan de codes geven en ethiek aan algoritmes.

Zaterdag 4 november organiseert het Narrative Healthcare Network haar eerste conferentie waar zorgprofessionals, filosofen, schrijvers en kunstenaars elkaar ontmoeten om de kracht van narratieven en sociale innovatie in de gezondheidszorg te ontdekken.

Tijdens deze eerste Narrative Healthcare Network Conferentie op slaan we een brug tussen kunst, wetenschap, literatuur, filosofie en gezondheidszorg. Maak kennis met verschillende perspectieven op mensgerichte zorg en ontdek wat het werken met narratieve vaardigheden kan betekenen in de gezondheidszorg. Een dag waarin kritische aandacht, reflectie en creativiteit centraal staan.

Registreer hier