Nederland Luistert Maand

Tijdens de Nederland Luistert Maand, september, roepen we iedereen op om eens in gesprek te gaan met iemand die een ander perspectief op zaken heeft dan jij.

Nederland Luistert gaat niet over minder spreken, maar over anders spreken. Spreken met de intentie om te begrijpen, naast het spreken om te overtuigen. Nederland Luistert vraagt je ook niet om van mening te veranderen over zaken, maar om nieuwsgierig te blijven naar andere perspectieven op een zelfde thema.

Online Programma

Daarom hebben we een online programma opgezet waar 299 mensen aan deelnemen. Maar we hebben ook samen met de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem een wetenschappelijk onderzoek opgezet over luisterprocessen en interpersoonlijke relaties; 189 mensen werkten aan dit onderzoek mee.

Internationale Dag van het Luisteren

Gisteren gingen vrijwilligers in Tilburg, Baarn, Leeuwarden, Amsterdam en Breda de straat op om hun luisterende oren aan te bieden aan mensen die daar behoefte aan hadden op de Internationale Dag van het Luisteren. Mensen deelde hun verhalen van blijdschap en verdriet.

Lied

Op deze dag kwam ook dit nummer uit: ‘Being truly there’. Een lied dat speciaal werd geschreven en gecomponeerd door mijn dierbare vriendin Loes en haar dochter Maj. Een lied wat alles zegt over luisteren.