Echt luisteren naar patiënten levert waardevolle informatie op

Vandaag heeft De Persdienst een artikel geplaatst in de regionale kranten over het belang van goede communicatie tussen patiënten en zorgverleners. Samen met Jessie Gordon, communicatiedeskundige, over wiens boek ik al eerder schreef op deze site (http://joconnect.wordpress.com/2013/06/01/zo-praat-je-met-je-arts-patient-actie-communicatie-kaart/) en wie ik zeer respecteer, is de volgende publicatie tot stand gekomen.

Dora Rovers, de interviewster, leerde ik kennen door een gezamenlijke vriendin van ons. Mirjam overleed eind mei aan kanker. Zij was erg enthousiast over mijn passie en gedrevenheid rondom luisteren en wilde dat veel zorginstellingen de betekenis hiervan gingen inzien. Mirjam…..Dora heeft het gedaan….ik sta in de krant!

Communicatie in de zorg